2022_HEADER_NEUWSBRF_OKER

NIEUWSBERICHT 7 JUNI 2022

Beste lezer,

Op zondag 26 juni a.s. brengen Marian Dragt (zang) en Inés Montaña Salcedo (pianoforte) een programma met werken van Haydn en tijdgenoten in de intieme salon van het Honig Breethuis. Het concert begint om 16.30 uur. Tijdig reserveren is raadzaam in verband met het beperkt aantal zitplaatsen.

Graag tot ziens in het Honig Breethuis!
Marian_Dragt
Marian Dragt, mezzosopraan. Foto aangeleverd.
Ines_2JPG
Inés Montaña Salcedo, fortepianist. Foto aangeleverd.

Een huisconcert op onze eigen pianoforte. Dat klinkt mooi!

Het Honig Breethuis is verheugd om na lange tijd weer publiek te kunnen ontvangen voor een huisconcertje. Ditmaal staat het repertoire in het teken van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn (1732-1809) en tijdgenoten, gerekend tot de Klassieke periode. Mezzosopraan Marian Dragt wordt vergezeld door de in Spanje geboren fortepianiste Inés Montaña Salcedo.
Haydn was een tijdgenoot van de Zaandijker papierfabrikeur Cornelis Jacobszoon Breet (1739-1806), woonachtig in het Honig Breethuis, die in 1770 samen met zijn broer Arent Breet (1745-1807) het papierbedrijf C. & J. Honig overnam. Het concert wordt gegeven op de pianoforte die in de salon van het huis staat.

Marian Dragt
Mezzospraan Marian Dragt studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lucia Meeuwsen en Margreet Honig. Ze vervolgde haar studie in het buitenland bij Begoña Alberdi, en was daar onderdeel van Ensemble Barroc, waarmee ze verschillende Bachcantates uitvoerde. Meer lezen

Inés Montaña Salcedo
Inés Montaña Salcedo is geboren in Santander, Spanje. Inés behaalde haar bachelor- en masterdiploma in piano-uitvoering aan het Koninklijk Conservatorium van Oviedo (Spanje), terwijl ze tegelijkertijd afstudeerde in Musicologie aan de Universiteit van Oviedo. Haar interesse in historische uitvoeringen bracht haar ertoe historische klavieren zoals klavecimbel en fortepiano in Nederland te bestuderen. Meer lezen

Hofcomponist
Als achtjarige blonk Haydn reeds uit als jongenssopraan. In 1755 werd hij kapelmeester, waarna hij zou uitgroeien tot hofcomponist. Hij componeerde ruim honderd symfonieën, 68 strijkkwartetten, twaalf opera’s en missen en oratoria. Daarnaast schreef hij pianowerken en liederen.
Reserveren
In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is het raadzaam tijdig te reserveren. Na afloop van het concert is er gelegenheid om de musici te ontmoeten. Prijzen voor het concert zijn inclusief entree van het museum en één consumptie. Meer informatie en reserveren op concert Haydn.
Wilt u het museum bezoeken of zoekt u een bijzondere locatie voor een ontvangst, bijeenkomst of partijtje? Kijk dan op onze website honigbreethuis.nl onder 'Plan uw bezoek' of op 'Groepsbezoek & ontvangsten'.
Uitschrijven | Abonnement beheren
Honig Breethuis
Lagedijk 80
1544 BJ Zaandijk
Noord-Holland

Wij zijn te vinden op:
facebook website email instagram youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet