2022_HEADER_NEUWSBRF_OKER

NIEUWSBERICHT 17 OKTOBER 2023

Schubert en Breet door Marian Dragt (zang) en Violetta Fialko (pianoforte) 5 november 2023

Marian_Dragt
Marian Dragt, mezzosopraan. Foto aangeleverd.
Violetta Fialko, fortepianist. Foto aangeleverd.

Huiskamerconcert in winterse sferen

Schuberts Winterreise: een onbestemde voetreis door de kou als zinnebeeld voor de zoektocht van de mens naar zichzelf. Enkele stukken uit zijn reis worden deze middag vertolkt door mezzosopraan Marian Dragt. Zij wordt begeleid door Violetta Fialko op fortepiano.
Verder op het programma twee werken van de Zaandijkse zanger-componist Jacob Klaasz. Breet, de broer van papierfabrikeur Cornelis Kz. Breet en het muzikale wonderkind van de familie.


Programma

Jacob Klaasz. Breet (1814 – 1884)
Valse Rêveries du jeune âge

Franz Schubert (1979 – 1828)
Winterreise, een verkorte reis
‘Gute Nacht’
‘Die Wetterfahne’
‘Gefror’ne Thränen’
‘Erstarrung’
‘Der Lindenbaum’
‘Auf dem Flusse’
‘Frühlingstraum’
‘Die Krähe
‘Der Wegweiser’
'Der Leiermann'

Jacob Klaasz. Breet
Introduction et Valse Souvenir des Alpes

Mezzospraan Marian Dragt studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lucia Meeuwsen en Margreet Honig. Ze vervolgde haar studie in het buitenland bij Begoña Alberdi, en was daar onderdeel van Ensemble Barroc, waarmee ze verschillende Bachcantates uitvoerde. Meer lezen


Pianiste Violetta Fialko werd op 24 oktober 1997 in Oekraïne geboren in een familie van musici. Op vijfjarige leeftijd ging ze naar de muziekschool, vier jaar later schreef zij zich in bij de Lysenko Kyiv Specialized Music School. In 2016 studeerde zij cum laude af waarna zij haar studie vervolgde aan het Conservatorium van Kiev bij Boris Fedorov. Meer lezen
Reserveren | In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is het raadzaam tijdig te reserveren. Na afloop van het concert is er gelegenheid om de musici te ontmoeten. Prijzen voor het concert zijn inclusief entree van het museum en één consumptie. Meer informatie en reserveren op concert 5 november 2023.
Wilt u het museum bezoeken of zoekt u een bijzondere locatie voor een ontvangst, bijeenkomst of partijtje? Kijk dan op onze website honigbreethuis.nl onder 'Plan uw bezoek' of op 'Groepsbezoek & ontvangsten'.
Uitschrijven | Abonnement beheren
Honig Breethuis
Lagedijk 80
1544 BJ Zaandijk
Noord-Holland

Wij zijn te vinden op:
facebook website email instagram youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet