2022_HEADER_NEUWSBRF_OKER

NIEUWSBERICHT 20 NOVEMBER 2023

En toen was er licht

Jan Hamming, burgemeester van Zaanstad, ontsteekt samen met dienstbode Guurtje, onze nieuwe duurzame led-verlichting. Foto Wim de Jong
Vrijdag 15 december werd Zaanstads burgemeester Jan Hamming opgewacht door onze dienstbode Guurtje. Samen luisterden ze naar huisvriend, stadsdichter en schrijver Hans Kuyper, die bij kaarslicht een prachtig verhaal voordroeg over licht.
Daarna zette Jan Hamming de knop om naar de toekomst en baadde het huis in sfeervol duurzaam licht.
Afgelopen jaar hebben we het huis verduurzaamd. We hebben opgeruimd, led-verlichting aangebracht en nieuw gebruik voor bestaande ruimtes gevonden.
Dankzij gemeente Zaanstad en een legaat kon dat worden gerealiseerd, waarvoor onze grote dank.

Kerstliederen zingen met Viktoria Pankratova (sopraan) en Irina Parfenova (pianoforte)

IMG-20171115-WA0000
Sopraan Viktoria Pankratova met een van haar leerlingen. Foto aangeleverd.
Scherm­afbeelding 2022-12-04 om 11.23.57
Pianiste Irina Parfenova. Foto aangeleverd.

Zingt u met ons mee?

Zingt u graag of bent u nieuwsgierig wat zangles inhoudt? Kom dan naar de ‘masterclass’ kerstliederen zingen met operazangeres Viktoria Pankratova. Vindt u dat u helemaal niet kunt zingen? Ook dan bent u van harte welkom. Pianiste Irina Parfenova zorgt voor de begeleiding.

Honig Breethuis, Lagedijk 80 in Zaandijk
Donderdag 14 december 2023 om 16.00 uur
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
In ons huis is beperkt ruimte, reserveer dus snel.

Reserveren en meer informatie op: masterclass 14 december

Guurtje neemt het huis over

Dienstbode Guurtje: altijd maar druk in de weer. Foto Wietske van Soest
Het is zondag 17 december 1843 (Charles Dickens' A Christmas Carol in Prose zag net het licht!), over zes dagen is het Kerst. De heer en vrouw des huizes zijn op familiebezoek, de kinderen spelen bij hun neefjes. Als iedereen vertrokken is, neemt dienstbode Guurtje bezit van het huis. Ze heeft de hele week gestoft, gewassen en gestreken en de kerstversiering aangebracht. En nu neemt ze het er even van. Van mevrouw mag ze - bij hoge uitzondering - haar vriendinnen ontvangen in de Zaankamer om naar een kerstverhaal te luisteren. Komt u stiekem kijken?

Straattheater Op de Dyck: Joke Fieseler (Guurtje), Margot van Dijk, Fiona MacKenzie en Duifje Weeland houden op zondagmiddag 17 december om 14.00 en 15.00 uur een theekransje. Het gluren bij de buren is gratis. U betaalt alleen toegang voor het museum, Museumkaart gratis.
Wilt u het museum bezoeken of zoekt u een bijzondere locatie voor een ontvangst, bijeenkomst of partijtje? Kijk dan op onze website honigbreethuis.nl onder 'Plan uw bezoek' of op 'Groepsbezoek & ontvangsten'.
Uitschrijven | Abonnement beheren
Honig Breethuis
Lagedijk 80
1544 BJ Zaandijk
Noord-Holland

Wij zijn te vinden op:
facebook website email instagram youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet