Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Honig Breethuis | Zaandijk

Activiteiten

Actief museum

In de afgelopen jaren heeft het Honig Breethuis zich ontwikkeld tot een levendig museum. Naast een uitgebreide rondleiding door onze gastvrouwen en -heren kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten.

Meer lezen

Concerten en lezingen

Zo zijn er van september tot mei elke derde zondagmiddag huiskamerconcerten die, net als vroeger, voor een klein gezelschap worden gehouden. Centraal staat hierbij de Duwaer-tafelpiano (pianoforte) uit circa 1830, de voorloper van de huidige piano. Ook worden in het Honig Breethuis lezingen gehouden over verschillende cultuurhistorische onderwerpen. Voor data en toelichting zie agenda.

Tentoonstellingen en wandelingen

Op de bovenverdieping van het luchthuis is een semipermanente tentoonstelling ingericht over het witpapierbedrijf van drie generaties van de familie Breet. De expositie wordt ingeleid door een documentaire. Verder zijn in het Kabinetje naast de Tuinkamer kleine exposities te zien rond een bepaald thema.
In het voorjaar en najaar worden begeleide wandelingen georganiseerd door het mooie Zaandijk met na afloop een rondleiding en wat te drinken in het huis. Voor data en toelichting zie agenda.

Bekijk de video van de pianorecital van Megumi Tanno, 18 februari 2018.

Bekijk de video van het concert door Valeria Mignaco (sopraan) en Jelma van Amersfoort (gitaar), 24 september 2017.