17 december 2017 - In het weekend voor Kerst vond in Zaandijk voor de veertiende keer Dromen over feest plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement gonsde de historische Gortershoek in Zaandijk van de activiteiten. Er waren huisconcerten, de historische paardentram reed en ook het Honig Breethuis opende zijn deuren om plaats te bieden aan meerdere activiteiten. De bezoekers werden verwelkomd door een gastvrouw gekleed in Zaans kostuum.

Vijf dichters van de Zaanse Dichterskring droegen op een aantal plekken in het sfeervolle museumpand voor uit eigen werk. Op verschillende wijzen kregen het Honig Breethuis en de Zaanstreek een dichterlijk eerbetoon.

Op muzikaal gebied was er een bijzonder programma: leerlingen van de Talentklas van FluXus traden op in de Salon. Dankzij Lucy Boeren en Jytte Balm (beiden op viool), Merel en Jolijn Zoutendijk (respectievelijk fortepiano en cello) en Joël Hillebrandt (fortepiano) werd dit een middag om niet snel te vergeten. Pianiste Elizabeth Ford zorgde voor begeleiding op de historische Duwaer-fortepiano uit 1830 die in meerdere stukken een rol speelde. Zonder fortepianiste Kaoru Iwamura, regelmatig te gast in het huis, die begeleidster Elizabeth Ford en enkele FluXus-leerlingen een aantal kneepjes van de fortepiano bijbracht was deze middag niet mogelijk geweest. Voor de jonge pianisten was dit de eerste kennismaking met het historische instrument. Wellicht mogen we de talentvolle jonge musici in de toekomst opnieuw in het Honig Breethuis welkom heten.