Op de bovenverdieping van het Honig Breethuis in Zaandijk is de semipermanente presentatie C. & J. Honig Breet, drie generaties Zaans papier te zien. Hiervoor werd een beroep gedaan op niet eerder getoonde objecten en documenten van de Stichting Archief Honig(h). De presentatie leidt langs de drie generaties van de familie Breet die het Zaandijker witpapierbedrijf van C. & J. Honig tussen 1770 en 1879 aankochten en voortzetten.

De expositie wordt ingeleid door een documentaire, vervaardigd door Tomas Stolk (Fenix Film bv, Hilversum) in nauwe samenspraak met bestuurslid Pier van Leeuwen, die verantwoordelijk was voor de opzet en de verhaallijn. Belangeloze medewerking werd verleend door Geke van de Kamp (Gemeentearchief Zaanstad), Hester Wandel (Zaans Museum) en de onafhankelijke onderzoekers Barbara Orbell en Peter Roggeveen.

Een team van figuranten onder leiding van Pietsje Bloem gaf gestalte aan de drie opeenvolgende generaties bewoners. Zij brengen het interieur tot leven. Als alternatief voor de verdwenen papiermolens van de familie werden detailopnames gemaakt van de schitterende maquette van papiermolen de Eendracht in het Molenmuseum in Koog aan de Zaan, dat tevens een kleinere molenmaquette en een beschilderde flaptafel uitleende.