2024-10-16_frederic_voorn

Frederic Voorn speelt Mozart en meer…

Pianoconcert in de Salon

Woensdag 16 oktober 2024

Aanvang 19.30 uur

Zaal open vanaf 19.00 uur

 

 

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart 

 

Fantaisie in D klein KV 397

Rondo in D groot KV 485

Frederic Chopin Prelude in E klein op. 28 nr. 4

Prelude in B klein op. 28 nr. 6

Prelude in A groot op. 28 nr. 7

Prelude in Des groot op. 28 nr. 15

Wolfgang Amadeus Mozart  Sonate in Bes groot KV 570

– Allegro– Adagio– Allegretto

Frederic Voorn 5 Dolcetti

– Once Upon

– Waltz fo Gentle People

– Avalon Woods

– Two out of Three

– Ukraine

 

 

Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Marisse Huizing, Jan Wijn en bij Hakon Austbö. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus vervolgde hij zijn studie in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Youri Levin. Hij is concertpianist en componist en speelt op zowel moderne als op historische instrumenten.

Hij speelde in zalen als Het Concertgebouw in Amsterdam en de Tonhalle in Zürich en was solist bij diverse orkesten, zoals het Staats Symfonieorkest van Azerbeidzjan, het Messiah Festival Orchestra in Amerika en de St. Michael Strings in Finland. In 2017 gaf hij in Vancouver, Canada de wereldpremière van zijn eigen Pianoconcert, met het West Coast Symphony Orchestra o.l.v. Bujar Llapaj.

Frederic Voorn geeft regelmatig masterclasses in Amerika, Indonesië, Canada, Nederland en Rusland en hij was jurylid bij verschillende concoursen. Voor de labels Breeze Records en Ezra Classics heeft hij diverse cd’s uitgebracht; in 2016 en 2021 verschenen twee cd’s die geheel zijn gewijd aan zijn eigen pianowerken, La forêt perdue en Savitri.

 

Reserveren
In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is het raadzaam tijdig te reserveren. Kies het soort en aantal kaartjes en klik op ‘Toevoegen aan winkelwagen’. Na afloop van het concert is er gelegenheid om de musicus te ontmoeten. Prijzen voor het concert zijn inclusief entree van het museum en een consumptie.