Vrijwilligers

TUINBEELD_WEB

Een droomhuis aan de Zaan

Zou je niet aan de Zaan willen wonen met een prachtig uitzicht op de Zaanse Schans? En gasten ontvangen in de Zaankamer met een kopje thee en een krakeling?

Je vertelt over je rijke verleden en laat ondertussen de familieportretten zien. Daarna neem je de gasten mee naar de salon voor een klein concertje op de pianoforte en wijs je ze op de bijzondere collectie Chinees porselein. En wat vinden ze van het rijke meubilair?

Als extraatje verras je het bezoek met een presentatie over de Zaanse papierindustrie. Weten ze wel dat er hele belangrijke historische stukken op Zaans papier zijn geschreven en gedrukt? Wat te denken van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring of het oudste stadsplan van Sydney uit 1792?
Zo krijgen de gasten een mooi stukje Zaanse geschiedenis mee.

Ze gaan tevreden weer naar huis en jij mijmert nog even verder in de tuinkamer met zijn unieke geschilderde wanden. Daar waan je je in de vrije natuur.

Meld je aan als gids bij het Honig Breethuis in Zaandijk. Als vrijwilliger in dit schitterende koopmanshuis ben je even de vrouw of heer des huizes en trakteer je de museumbezoeker op een gastvrije ontvangst. Lijkt het je leuk om gasten te ontvangen met verhalen of juist een kopje thee te schenken? Of denk je al aan het organiseren van concertjes in de salon?

Laat het ons weten via: vrijwilliger@honigbreethuis.nl