Bericht Honig Breethuis | 3 februari 2018

Beste lezer,

Graag attenderen we u in dit bericht op de tentoonstelling Wim Korink: bronsplastieken, die te zien is van zaterdag 9 februari t/m zondag 5 mei 2019. Daarnaast graag uw aandacht voor het optreden door Duo Jolie, bestaande uit Liselot Blomaard (altviool) en Josefien De Waele (harp). Deze jonge musici verzorgen het zondagmiddagconcert op 17 februari a.s. om 16.00 uur.

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Expositie Wim Korink: bronsplastieken
9 februari t/m 5 mei 2019

Figuurstudies, portretkoppen en penningen in brons

Van 9 februari t/m 5 mei 2019 organiseert het Honig Breethuis te Zaandijk een expositie van beeldhouwwerk van Wim Korink. Korink (1937) was in zijn arbeidzame leven werkzaam het grafische bedrijf; daarbij hij ontwikkelde hij al vroeg een grote belangstelling voor de beeldende kunst. Als beeldhouwer is Wim Korink een laatbloeier en autodidact. Dat neemt niet weg dat zijn oeuvre getuigt van een jeugdige spontaniteit en een doorleefd gevoel van esthetiek. Zijn figuurstudies laten veelal jongensfiguren zien in ongedwongen en speelse poses. Maar ook zwangere vrouwen en oudere mannen vormen een gewild onderwerp binnen zijn werk. Zijn portretkoppen zijn karakteristiek en zijn penningen monumentaal in de geabstraheerde vormgeving. Zijn oeuvre omvat ruim driehonderd werken, goeddeels ontstaan tussen 1979 en 2009.

Meer lezen

Afbeelding: Wim Korink, Kevin Hammilton (1995).

Concert Duo Jolie
Zondag 17 februari 2019 | 16.00 uur
 

Harp en altviool in de Zaankamer

Op zondag 17 februari om 16.00 uur speelt Duo Jolie (Liselot Blomaard, altviool en Josefien De Waele, harp) in de Zaankamer van het Honig Breethuis. Het jonge duo brengt werken van Bach, Fauré, Bax en Renié voor viool en harp, solo en duo. Hun sprankelende optreden zal u verrassen.

Bekijk programma en reserveren