Bericht Honig Breethuis | 2 juli 2019

Beste lezer,

Deze zomer zijn er weer in en rond het Honig Breethuis verschillende activiteiten. Op 12 juli gaat de tentoonstelling 'Chinees blauwwit uit Zaans bezit' van start. In augustus vinden pal voor onze deur de Zaandijker Jaarmarkt en de Kaike en Koieremarkt plaats, gevolgd in september door onder andere de Open Monumentendagen. Daarover meer in een volgend bericht. Als laatste attenderen wij u graag op onze verruimde openingstijden van 1 juni t/m 31 augustus.

Tot ziens in het Honig Breethuis!

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Chinees blauwwit uit Zaans bezit 
12 juli t/m 13 oktober 2019

Expositie porselein uit de Collectie Jacob Honig Jsz. Jr.

Van 12 juli t/m 13 oktober 2019 toont het Honig Breethuis een selectie van zeventiende- en achttiende-eeuws Chinees porselein uit de Collectie Jacob Honig Jsz. Jr. In deze expositie wordt een deel getoond uit de uitgebreide porseleinverzameling binnen deze collectie. Daarbij gaat het om schalen en borden waarvan meerdere exemplaren voorhanden zijn. Hiermee werd doorgaans een symmetrische opstelling gemaakt in kabinetten en op richels en schoorsteenmantels, zoals in de achttiende eeuw gangbaar was in het Hollandse binnenhuis.

Meer lezen op onze site

Afbeelding: Chinees porseleinen schaal, Qianlong. Blauw decor van waterlandschap met tempel, brug en pagode.

Rondje Zaanse Schans-Zaandijk per voetveer

Verruimde openingstijden 1 juni t/m 31 augustus

Sinds een aantal jaren zijn het karakteristieke dorp Zaandijk en de Zaanse Schans, behalve door de Julianabrug, verbonden met het voetveer Zaandijk, een aantrekkelijk alternatief om de Zaan over te steken. 

Het veerpontje vaart dagelijks vanaf begin mei t/m eind september van 10.00 tot 17.00 uur tussen de beide Zaanoevers. Dit geeft u de gelegenheid om een uniek rondje Zaanse Schans te lopen in plaats van bij molen De Bonte Hen terug te keren. Tevens is dit een uitgelezen kans om de 'andere Zaanse Schans’ aan de overzijde van de Zaan te ontdekken: de monumentale huizen aan de Lagedijk in Zaandijk.

Op Lagedijk nummer 80 vindt u het museum Honig Breethuis, waarin drie generaties papierfabrikanten woonden en werkten. In verband met de veerdienst heeft het Honig Breethuis van 1 juni t/m 31 augustus verruimde openingstijden. Zo kunt u tijdens uw rondje Zaanse Schans-Zaandijk ook 's morgens een bezoek brengen aan het museum. U bent bij ons van harte welkom op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.