Bericht Honig Breethuis | 1 december 2020

Beste lezer,

De maanden december en januari exposeert het Honig Breethuis tien werken op papier van de Zaanse beeldend kunstenaar Jaap Stellaart, die dit jaar honderd zou zijn geworden. Deze selectie is representatief voor de artistieke ontwikkeling en technische diversiteit binnen zijn werk. Het boek Jaap Stellaart (1920-1992): De blinde ziener in een oceaan van licht door Henk Heijnen en Jan de Bruin is bij de expositie te koop voor € 20,-.

De tentoonstelling over de behangselschilder Willem Uppink, die onder meer het behangselensemble in de Tuinkamer van het museum schilderde, duurt ook nog tot eind januari 2021. 

Om beide tentoonstellingen en ons huis te kunnen bezichtigen dient u vooraf een aanvangstijd te reserveren (klik hier). Daarnaast verzoeken wij u om tijdens uw bezoek een mondkapje te dragen. 

Graag tot ziens in ons museum,

Met vriendelijke groet,

Honig Breethuis 

Expositie Jaap Stellaart

 

Jaap Stellaart (1920-1992): werk op papier

Het Honig Breethuis exposeert van 29 november 2020 tot eind januari 2021 tien werken op papier van de Zaanse beeldend kunstenaar Jaap Stellaart, die dit jaar honderd zou zijn geworden. Deze keuze geeft een representatief beeld van de artistieke ontwikkeling en technische diversiteit binnen zijn oeuvre. Zo is er een vroeg landschap in krijt uit 1943 te zien, werken uit de jaren vijftig, waaronder schilderingen met verwantschap met het werk van Paul Klee en leden van Cobra, alsmede werken uit de jaren zestig en zeventig.
De geëxposeerde stukken maken deel uit van de collectie van Jan de Bruin, oud-directeur van het Kunstcentrum Zaanstad en oud-bestuurslid van het Honig Breethuis, alsmede initiatiefnemer van een zevental exposities van werk van deze kunstenaar, waaronder in De Fabriek en Cultureel Centrum Bullekerk. Deze tentoonstelling vormt de laatste in de reeks naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de veelzijdige kunstenaar.

Lees verder op onze site

Het Honig Breethuis is vooralsnog alleen geopend op zondagmiddagen van 12 tot 16 uur. We verzoeken u vriendelijk een aanvangstijd te reserveren voor uw bezoek. Een aanvangstijd kunt u boeken door op reserveren te klikken.

Afbeeldingen:
Boven: Portret Jaap Stellaart. Foto: privécollectie.  
Midden: Jan de Bruin, collectioneur en initiatiefnemer van de expositie, poserend naast het werk
De aardappeleter van Jaap Stellaart. Foto: Floor Meijboom