Bericht Honig Breethuis | 13 maart 2018

Beste lezer,

Graag brengen wij u het optreden van het Carminis Consort (Ineke Baksteen, sopraan en Tjalling Roosjen, spinet) op 18 maart a.s. in herinnering. Verder aandacht voor de verrassende tentoonstelling Passies in steen, beeldhouwwerken Henk Philippona die momenteel te zien is in het Honig Breethuis.

Graag tot ziens in het Honig Breethuis.

PS Mocht u kaarten besteld hebben voor een van onze activiteiten en heeft u een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Concert Carminis Consort

Zondag 18 maart 2018 | 16.00 uur

 

De reizen van Constantijn Huygens

Voor het concert op 18 maart 2018 door ensemble Carminis Consort zijn nog kaarten verkrijgbaar. Carminis Consort, ensemble voor Oude Muziek, bestaat uit vier leden en legt zich toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok. In de intieme Zaankamer van het Honig Breethuis speelt Carminis deze keer in een kleine bezetting.

Onder de titel ‘De reizen van Constantijn Huygens’ brengen Carminis-leden Ineke Baksteen (sopraan) en Tjalling Roosjen (spinet) een programma met bijzondere muziek uit de barok rond liederen van Constantijn Huygens. Verder staan op het programma werken van onder anderen Dowland, Purcell, Monteverdi en Schütz. Tussendoor krijgt u uitleg over de relatie van Huygens met de overige componisten op het programma. Het concert begint om 16.00 uur.

Klik hier voor het programma en om te reserveren.

Foto: Tjalling Roosjen (spinet) en Ineke Baksteen (sopraan).

Tentoonstelling Passies in steen, beeldhouwwerken Henk Philippona

  

Fascinatie voor schepen en papier

Tot en met zondag 3 juni 2018 organiseert het Honig Breethuis een overzichtsexpositie van beeldhouwwerken van Henk Philippona (1940-2017). Hiermee wordt het verrassende oeuvre van deze getalenteerde kunstenaar voor het eerst in zijn volle omvang aan het publiek getoond. Vrijwel alle werken zijn geïnspireerd op de thema’s schepen en papier en veelal uitgevoerd in Belgisch hardsteen, marmer, maar ook in keramiek.

Philippona studeerde af als ingenieur aan de Technische Universiteit te Delft en was tussen 1968 en 1995 werkzaam bij de Hoogovens. Vanaf 2001 ontwikkelde hij zijn artistieke vaardigheden als beeldhouwer. Met deze tentoonstelling wil het museum het publiek graag kennis laten nemen van de inventieve sculpturale kwaliteiten van deze bescheiden autodidact. Daarnaast is de expositie bedoeld als eerbetoon aan de persoon Henk Philippona, die zich vele jaren op vrijwillige basis inzette als technisch medewerker van het Honig Breethuis.

Meer lezen

Afbeelding: Hoedje van papier, Belgisch hardsteen.