Bericht Honig Breethuis | 9 december 2019

Beste lezer,

Graag brengen wij u de lezing door Eloy Koldeweij op 15 december 2019 in herinnering. De lezing vindt plaats in het kader van het twintigjarig bestaan van het Honig Breethuis. Behangselschilder Willem Uppink, die de wanddecoraties in de Tuinkamer realiseerde in 1830, staat hierbij centraal. Aanvang 15.00 uur. Meer informatie en het volledige lezingenprogramma vindt u op onze website.  

Graag tot ziens in het Honig Breethuis.

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Lezing Eloy Koldeweij
15 december 2019 om 15.00 uur

 

Eloy Koldeweij: 'De mode van behangselschildering in het Hollands interieur'

In het kader van het twintigjarig bestaan als woonhuismuseum organiseert het Honig Breethuis te Zaandijk in samenwerking met de bewoners van een particuliere woning in Amsterdam en in Zaandijk een cyclus van zeven lezingen rondom de Amsterdamse behangselschilder Willem Uppink (1767-1849).

Eloy Koldeweij verzorgt de tweede lezing van de serie: 'De mode van behangselschildering in het Hollands interieur'. Eloy Koldeweij is kunsthistoricus en als senior specialist historische interieurs verbonden aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Naast verbouwzucht, vocht en temperatuurschommelingen vormde vooral de verandering van smaak de doodsteek voor menig behangselensemble. Veel behangselensembles verdwenen onder invloed van de mode uit de oorspronkelijke interieurs. Meerdere ensembles vonden een herbestemming.

Deelname bedraagt € 25,00 p.p. (inclusief boek Willem Uppink (1767-1849), behangsel- en landschapsschilder) of € 12,50 p.p. als men het boek reeds bezit. Reserveren via jubileum@honigbreethuis.nl o.v.v. van uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen dat wenst deel te nemen. 

Klik voor meer informatie en het volledige lezingenprogramma