Bericht Honig Breethuis | 28 november 2019

Beste lezer,

Graag vestigen wij uw aandacht op de tweede lezing van de cyclus rondom behangselschilder Willem Uppink in het kader van het twintigjarig bestaan van het Honig Breethuis. Dit keer verzorgt Eloy Koldeweij de lezing en wel op zondag 15 december a.s. om 15.00 uur in het Honig Breethuis. Reserveren en het volledige lezingenprogramma vindt u op onze website, zie de link hieronder.  

Graag tot ziens in het Honig Breethuis.

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

De mode van behangselschildering in het Hollands interieur

Lezing Eloy Koldeweij: 15 december om 15.00 uur

In het kader van het twintigjarig bestaan als woonhuismuseum organiseert het Honig Breethuis te Zaandijk in samenwerking met de bewoners van een particuliere woning in Amsterdam en in Zaandijk een cyclus van zeven lezingen rondom de Amsterdamse behangselschilder Willem Uppink (1767-1849).

Eloy Koldeweij verzorgt de tweede lezing van de serie: 'De mode van behangselschildering in het Hollands interieur'. Eloy Koldeweij is kunsthistoricus en als senior specialist historische interieurs verbonden aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Naast verbouwzucht, vocht en temperatuurschommelingen vormde vooral de verandering van smaak de doodsteek voor menig behangselensemble. Veel behangselensembles verdwenen onder invloed van de mode uit de oorspronkelijke interieurs. Meerdere ensembles vonden een herbestemming.

Deelname bedraagt € 25,00 per persoon (prijs inclusief boek) of € 12,50 per persoon indien men het boek reeds bezit. Reserveren via jubileum@honigbreethuis.nl o.v.v. van uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen dat wenst deel te nemen.

Klik voor meer informatie en het volledige lezingenprogramma