Bericht Honig Breethuis | 5 november 2019

Beste lezer,

In het kader van het twintigjarig bestaan organiseert het Honig Breethuis een lezingencyclus rondom behangselschilder Willem Uppink. Het volledige programma vindt u op onze website. Voor de historische wandeling door Zaandijk op zondag 10 november zijn nog kaarten verkrijgbaar. 

Graag tot ziens in het Honig Breethuis.

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Lezingencyclus rondom behangselschilder Willem Uppink (1767-1849)

Lezingen in Zaandijk en Amsterdam

In het kader van het twintigjarig bestaan als woonhuismuseum organiseert het Honig Breethuis te Zaandijk in samenwerking met Huis de Visscher in Amsterdam en de bewoners van het pand Lagedijk 110 te Zaandijk een cyclus van zeven lezingen rondom de Amsterdamse behangselschilder Willem Uppink (1767-1849). Van deze laatste grote Nederlandse behangselschilder zijn maar liefst vijf ensembles in situ bewaard gebleven. De lezingen worden in Zaandijk dan wel Amsterdam gehouden, waarbij de aanwezige ensembles bezichtigd kunnen worden.

De lezingen (m.u.v. de lezing op 26 januari) vinden plaats op zondagen om 15.00 uur. Deelname aan een lezing bedraagt € 25,00 per persoon (prijs inclusief boek) of € 12,50 per persoon indien men het boek reeds bezit. Reserveren via jubileum@honigbreethuis.nl o.v.v. van uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen dat wenst deel te nemen.

Klik voor het volledige programma

Afbeelding: Vermeend zelfportret van Willem Uppink, 1788. (Rijksmuseum Amsterdam)

Wandeling door historisch Zaandijk
Zondag 10 november 2019 | start 13.30 uur

In de sporen van het Zaandijks verleden

Op zondagmiddag 10 november 2019 is er gelegenheid om vanuit het Honig Breethuis onder leiding van een gids te wandelen langs een deel van het Zaans cultureel erfgoed. De gids neemt u mee op een tocht van ongeveer anderhalf uur langs en rondom de Lagedijk in Zaandijk. De start is om 13.30 uur op Lagedijk nummer 80.

Tijdens de wandeling passeert u vele prachtige koopmans- en pakhuizen, een overtuin, een verrassend achterafje, een kralentuintje en het oudste houten huisje op de dijk. 

Via de sluis en de 'Domineestuin' gaat de tocht terug naar het Honig Breethuis waar u in de Zaankamer gastvrij ontvangen wordt met een kopje koffie of thee en een versnapering.

Behalve het museum, dat vanaf november 2019 zijn twintigjarig jubileum viert, kunt u de tentoonstelling over Willem Uppink bezichtigen. Uppink was de laatste behangselschilder in Nederland. Ook is het fraai geïllustreerde boekwerk over Willem Uppink te koop in het museum.

Deelname volwassene € 10,00; museumkaarthouder € 6,00; lid Honig Breethuis en 1 introducé € 6,00 p.p.; kind t/m 12 jaar gratis.

Klik hier voor meer informatie en reserveren

Afbeelding: De Beeldentuin met op de achtergrond Het Weefhuis in Zaandijk. (Foto Wietske van Soest)