Bericht Honig Breethuis | 17 april 2018

Beste lezer,

Graag maken wij u in dit e-bericht nogmaals attent op het optreden van het Shandiz Ensemble op zondag 22 april a.s. Zij verzorgen een programma met liederen uit Iran. Verder aandacht voor de tentoonstelling Passies in steen, beeldhouwwerken Henk Philippona.

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Shandiz Ensemble met 
Folk Songs - Old Songs uit Iran

Zondag 22 april | 16.00 uur

 

Liefde, verlangen, verdriet, verzet, opstandigheid

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het optreden van het Shandiz Ensemble op zondag 22 april om 16.00 uur. Op het programma staan 'Iranian Folk Songs, Iranian Old Songs’, twee cycli van liederen uit Iran, gearrangeerd door Hamid Tabatabaei. Het ensemble Shandiz bestaat uit Mehrnaz Salehi (zang), Imre Keblušek (cello) en Hamid Tabatabaei (fortepiano).

De Folk Songs, waarvan sommige eeuwenoud zijn, stammen uit alle windstreken van Iran en worden gezongen in de daarbij horende talen. Liefde, verlangen en verdriet zijn de belangrijkste thema's. De Old Songs vormen een collectie van liederen die in de periode 1900 tot 1950 populair waren in Iran. Behalve de reeds genoemde thema's spelen bij de Old Songs ook verzet en opstandigheid een rol.

De 'Iranian Folk Songs - Iranian Old Songs’ worden in het Perzisch gezongen. De Nederlandse vertaling van de liedteksten is beschikbaar tijdens het concert.

Klik hier voor het programma en om te reserveren.

Foto: Shandiz Ensemble, v.l.n.r.: Imre Keblušek (cello), Hamid Tabatabaei (fortepiano) en Mehrnaz Salehi (sopraan).

Expositie Passies in steen, beeldhouwwerken Henk Philippona

  

Fascinatie voor schepen en papier

Nog tot zondag 3 juni 2018 is de overzichtsexpositie van beeldhouwwerken van Henk Philippona (1940-2017) in het Honig Breethuis te bezichtigen. Hiermee wordt het verrassende oeuvre van deze getalenteerde kunstenaar voor het eerst in zijn volle omvang aan het publiek getoond. Vrijwel alle werken zijn geïnspireerd op de thema’s schepen en papier. Met deze tentoonstelling wil het museum het publiek graag kennis laten nemen van de inventieve sculpturale kwaliteiten van deze bescheiden autodidact. Daarnaast is de expositie bedoeld als eerbetoon aan de persoon Henk Philippona, die zich vele jaren op vrijwillige basis inzette als technisch medewerker van het Honig Breethuis.

Meer lezen

Foto: Stempel papiermolen 'De Schoolmeester', Belgisch hardsteen en papier.