Bericht Honig Breethuis | 13 november 2019

Beste lezer,

Graag brengen wij u in herinnering dat de eerste lezing van de reeks over Willem Uppink in het kader van het twintigjarig bestaan van het Honig Breethuis op zondag 17 november a.s. om 15.00 uur in het museum plaatsvindt. Meer informatie en het volledige lezingenprogramma vindt u op onze website.  

Graag tot ziens in het Honig Breethuis.

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Lezingencyclus rondom behangselschilder Willem Uppink (1767-1849)

Eerste lezing zondag 17 november 2019 om 15.00 uur

In het kader van het twintigjarig bestaan als woonhuismuseum organiseert het Honig Breethuis te Zaandijk in samenwerking met Huis de Visscher in Amsterdam en de bewoners van het pand Lagedijk 110 in Zaandijk een cyclus van zeven lezingen rondom de Amsterdamse behangselschilder Willem Uppink (1767-1849).

De eerste lezing van de serie verzorgen George Slieker en Pier van Leeuwen in het Honig Breethuis op zondag 17 november om 15.00 uur. George Slieker is auteur van de monografie over Uppink en als bestuurslid verbonden aan het museum. Pier van Leeuwen, adviseur bij het Honig Breethuis, leverde enkele ondersteunende tekstbijdragen aan de publicatie. 

Deelname bedraagt € 25,00 per persoon (prijs inclusief boek) of € 12,50 per persoon indien men het boek reeds bezit. Reserveren via jubileum@honigbreethuis.nl o.v.v. van uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen dat wenst deel te nemen.

Klik voor meer informatie en het volledige lezingenprogramma

Afbeelding: Vermeend zelfportret van Willem Uppink, 1788. (Rijksmuseum Amsterdam)