Bericht Honig Breethuis | 2 april 2019

Beste lezer,

Graag brengen wij u de voorjaarswandeling door Zaandijk op zondag 7 april a.s. nog even in herinnering. Verder in dit bericht aandacht voor de expositie 'Wim Korink: bronsplastieken' die nog tot zondag 5 mei a.s. is te bezichtigen. Ten slotte attenderen wij u op het pianoforterecital door Frederic Voorn op Eerste Paasdag, zondag 21 april. Aanvang concert 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur.

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Voorjaarsommetje door Zaandijk
zondag 7 april 2019 | 13.30 uur

Wandelen langs de voormalige wegsloot

Op zondagmiddag 7 april 2019 wordt er weer een begeleide wandeling door Zaandijk georganiseerd door het Honig Breethuis. De tocht start om 13.30 uur vanuit het museum, adres Lagedijk 80, Zaandijk. De wandeling voert langs tal van monumenten aan de Lagedijk. De geschiedenis van de dijk, ooit aangelegd als waterkering tegen de Zaan, is luisterrijk. Hier vestigde zich in 1494 de eerste bewoner, Heyndrick Pietersz. bijgenaamd Oud-Hein. Hij kreeg toestemming om aan de Zaan een huis te bouwen. Vijf zonen volgden zijn voorbeeld en lange tijd heeft het buurtje de Vijf Broers geheten, later ook wel de Mennonietenbocht en de Gortershoek.

Meer informatie en reserveren

Afbeelding: De wegsloot in Zaandijk voor de demping in 1925. (Bron: GAZ)

Expositie Wim Korink: bronsplastieken
Nog tot zondag 5 mei 2019

Figuurstudies, portretkoppen en penningen in brons

Nog tot zondag 5 mei 2019 is in het Honig Breethuis een expositie te zien van beeldhouwwerk van Wim Korink. Korink (1937) was tijdens zijn arbeidzame leven werkzaam in het grafische bedrijf; daarbij hij ontwikkelde hij al vroeg een grote belangstelling voor de beeldende kunst. Als beeldhouwer is Wim Korink een laatbloeier en autodidact. Dat neemt niet weg dat zijn oeuvre getuigt van een jeugdige spontaniteit en een doorleefd gevoel van esthetiek. Zijn figuurstudies laten veelal jongensfiguren zien in ongedwongen en speelse poses. Maar ook zwangere vrouwen en oudere mannen vormen een gewild onderwerp binnen zijn werk. Zijn portretkoppen zijn karakteristiek en zijn penningen monumentaal in de geabstraheerde vormgeving. Zijn oeuvre omvat ruim driehonderd werken, goeddeels ontstaan tussen 1979 en 2009.

Meer informatie

Afbeelding: Wim Korink, Juriaan op de rug krabbend, brons (1992).

Pianorecital Frederic Voorn
21 april 2019 (Eerste Paasdag) | 16.00 uur
 

Muziek op het grensvlak

Op Eerste Paasdag, zondag 21 april, geeft Frederic Voorn een pianoforterecital in de Salon van het Honig Breethuis met werken van Johann Sebastian Bach, zijn zonen Carl Philip Emanuel en Johann Christian, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart.

NB Het museum is op Eerste Paasdag gesloten voor museumbezoek. Aanvang concert 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur.

Meer informatie en reserveren

Afbeelding: Frederic Voorn door Maria van Raalten.