Bericht Honig Breethuis | 9 november 2018

Beste lezer,

Graag brengen wij het concert door het Domenica Trio in herinnering. Het trio treedt op zondag 18 november om 16.00 uur op in onze sfeervolle Zaankamer. Het weekend daarop kunt u genieten van de achtste editie van het Pianoforte Festival op verschillende monumentale locaties in Zaandijk. Ten derde vestigen wij uw aandacht op de tentoonstelling Schoolprenten van 't Nut. En houdt u er rekening mee dat ons museum zaterdag 17 november gesloten is wegens de aankomst van Sinterklaas in Zaandijk? 

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Concert Domenica Trio

Zondag 18 november om 16.00 uur

Van Beethoven tot Krása

Op 18 november 2018 om 16.00 uur verzorgt het Domenica Trio een concert in de Zaankamer van het Honig Breethuis. Het trio bestaat uit Tony Rous (viool), Suzan Rous (altviool) en Mariette Landheer (violoncel). Zij brengen werk van Ludwig van Beethoven, de Hongaarse muziekpedagoog, componist en pianist Leó Weiner en de Tsjechische componist Hans Krása.

Bekijk programma en reserveren

Het museum sluit in verband met het concert om 15.45 uur. 

Afbeelding: v.l.n.r.: Tony Rous (viool), Suzan Rous (altviool), Mariette Landheer (violoncel). Afbeelding aangeleverd.

Top musici in Zaandijk
23, 24 en 25 november 2018

Pianoforte Festival Zaandijk

Top musici in Zaandijk tijdens het achtste Pianoforte Festival op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november. Met onder anderen Shunske Sato, artistiek leider van de Bachvereniging. In de schitterende historische panden Raadhuis Zaandijk, Monument de Blijdschap en het Honig Breethuis kunt u genieten van muziek van onder meer Schubert, Hummel, Beethoven en Mozart uitgevoerd in verschillende samenstellingen door zeven festivalmusici-in-residence. Er wordt gespeeld op historische instrumenten waarbij de pianoforte centraal staat. Speciaal dit jaar is de masterclass op zaterdagmiddag 24 november in het Honig Breethuis.

Mis dit festival niet en reserveer nu uw kaarten!

Expositie 'Leerzame prentjens'
t/m zondag 20 januari 2019

Schoolprenten van 't Nut

Tot 20 januari 2019 toont het Honig Breethuis een expositie van vroeg-negentiende-eeuwse schoolprenten vervaardigd op initiatief van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. De prenten zijn ter beschikking gesteld door de Stichting Archief Honig(h) en zouden volgens de overlevering afkomstig zijn uit de houten schooltas van Jan Jacobsz. Breet (1815-1892). 

Jan Breet was de jongste zoon van de Zaandijker papierfabrikeur Jacob Cornelisz. Breet, woonachtig in het Honig Breethuis, die het ouderlijke papierbedrijf C. & J. Honig Breet zou voortzetten en uiteindelijk liquideren. In 1826 (het jaar dat zijn vader het ouderlijk huis erft) ontving de jonge Breet als elfjarige scholier voor het derde jaar op rij de ‘Eerekroon’ wegens ‘alleruitmuntendst’ gedrag.

Meer lezen

Afbeelding: Nederlandsche Weldadigheid, uitgeverij Hendrik van Munster en Zoon, Amsterdam. Bron: Stichting Archief Honig(h).

Honig Breethuis gesloten op 
zaterdag 17 november 2018 

Aankomst Sinterklaas in Zaandijk

Op zaterdag 17 november is het de hele dag volop feest in Zaanstad. Pakjesboot 12 met Sinterklaas aan boord meert af aan Lagedijk 234 in Zaandijk. Daarna trekt Sinterklaas met zijn gevolg via de Lagedijk en de Julianabrug naar de Zaanse Schans. Wegens de intocht van Sinterklaas is het Honig Breethuis op zaterdag 17 november gesloten, parkeren op de Lagedijk is vanaf woensdagavond 14 november niet mogelijk.

Foto Duoduo 123RF Stockfoto.