Bericht Honig Breethuis | 2 januari 2018

Beste lezer,

Het eerste muzikale optreden van dit kersverse nieuwe jaar wordt verzorgd door Fadotrio Palpita. Twee gitaristen en een zangeres brengen het Honig Breethuis in warmere sferen met Portugese fadomuziek op zondag 20 januari. De expositie Schoolprenten van 't Nut is eveneens tot diezelfde zondag te zien. Vermeldenswaard is verder dat de smuiger met Bijbelse tegelvoorstellingen in oude glorie is hersteld. Als laatste blikken we in dit bericht vooruit op het concert door Duo Jolie volgende maand.

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Portugese fado in Zaandijk
Zondag 20 januari 2018 | 16.00 uur

Trio Palpita

Terwijl de winter iedereen nog in zijn greep heeft, kunt u op 20 januari 2019 in het Honig Breethuis vooruit- of terugblikken op warmere sferen met de Portugese fadoklanken van Trio Palpita. Het trio zal een aantal fadoklassiekers van Amalia Rodriguez, Cristina Branco en werk van de Portugese groep Deolinda brengen. Ook heeft Palpita een bijzondere verrassing in petto. Het concert begint om 16.00 uur.

Mis dit optreden niet en reserveer nu uw kaarten!

Tentoonstelling 'Leerzaame prentjens'
laatste weken

Schoolprenten van 't Nut

Nog zondag 20 januari 2019 toont het Honig Breethuis een expositie van negentiende-eeuwse schoolprenten vervaardigd op initiatief van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen.

'Het Nut' liet tussen 1800 en 1860 zestig schoolprentjes maken die bedoeld waren als beloning of klassikaal gebruik. Met zedenkundige en vaderlandse beginselen moesten deze prentjes dienen de jeugd tot deugdzame en nuttige burgers op te voeden.

Meer lezen

Herstel betegelde smuiger

Bijbelse voorstellingen

In een ver verleden schaarden de bewoners van het Honig Breethuis zich rond de smuiger (schouw) in de historische woonkeuken. Deze is recentelijk in opdracht van de gemeente Zaanstad gerestaureerd. Hoewel de beide schoorstenen van de voormalige fabrikeurswoning bij het groot onderhoud van 2014 opnieuw zijn opgetrokken, liet de conditie van de vroeg-achttiende-eeuwse tegelschouw al enige jaren te wensen over. Diverse tegels kwamen door optrekkend vocht los van de muur. Nader onderzoek wees uit dat de buitenmuur ernstig nat bleek te zijn.

Meer lezen

Volgende maand: Duo Jolie 

Harp en altviool in Zaankamer

Zondag 17 februari speelt Duo Jolie (Liselot Blomaard, altviool en Josefien de Waele, harp) in de Zaankamer van het Honig Breethuis. Het jonge duo brengt werken van Bach, Fauré, Bax en Renié voor viool en harp, solo en duo. Hun sprankelende optreden zal u verrassen.

Bekijk programma en reserveren