Bericht Honig Breethuis | 22 september 2018

Beste lezer,

Graag maken wij u in dit e-bericht nogmaals attent op het pianoforterecital door Tullia Melandri op zondag 30 september. Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar. Mocht u de tentoonstelling Merklappen uit de collectie Aafke Buurs nog niet gezien hebben, deze is nog te bezichtigen tot zondag 7 oktober

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Pianorecital Tullia Melandri 
Zondag 30 september | 16.00 uur

 

Tullia Melandri (pianoforte): poëzie en verbeelding

Voor het concert door Tullia Melandri zijn nog kaarten beschikbaar. Op 30 september 2018 zal de fortepianiste in het Honig Breethuis een programma uitvoeren met werken van Robert en Clara Schumann, William Sterndale Bennett en Ferdinand Hiller. Deze componisten waren allen werkzaam in de Romantiek, de periode in de eerste helft van de negentiende eeuw. Dit is ook de periode waarin in het Honig Breethuis zijn hoogtijdagen beleefde. Het concert begint om 16.00 uur.

 Meer lezen, programma en reserveren

Afbeelding: Tullia Melandri. Fotografie Aleksandra Renska.

Expositie Merklappen
uit de Collectie Aafke Buurs

Verlengd t/m 7 oktober

 

Antieke merk- en borduurlappen 

Mocht u de expositie Merklappen uit de Collectie Aafke Buurs nog niet hebben gezien: deze is nog te bezichtigen tot zondag 7 oktober 2018. 

De verzameling, die Aafke Buurs vanaf 1995 samenstelde, omvat rond de driehonderd merk- en borduurlappen. De kleine expositie laat een representatieve afspiegeling zien van deze indrukwekkende privécollectie. Zij geeft een beeld van de motieven en borduurtechnieken zoals deze van de zeventiende tot en met de negentiende eeuw karakteristiek waren in de Zaanstreek en in Waterland, op Marken, in West-Friesland en in Amsterdam. Tot de toegepaste technieken behoren, naast de bekende kruis-, ketting- en platsteek, ook het zogeheten wit- en sneewerk. Een enkele Duitse doek van borduurzijde op zijde is toegevoegd aan de expositie, omdat deze bleek te zijn opgespannen op een vel zuurvrij lompenpapier van de firma C. & J. Honig.

Meer lezen

Afbeelding: Zaanse merklap uit 1666 voorstellende de vijf wijze maagden. Collectie Aafke Buurs.