Bericht Honig Breethuis | 3 april 2018

Beste lezer,

Graag maken wij u in dit e-bericht nogmaals attent op onze historische wandeling op zondag 8 april en het optreden van het Shandiz Ensemble op zondag 22 april a.s.
Tijdens de Nationale Museumweek kunt u gratis thee of koffie in de Zaankamer drinken en de tentoonstelling Passies in steen bekijken. Tot besluit vragen wij uw aandacht voor een aantal actuele vacatures binnen ons verenigingsbestuur.  

Graag tot ziens in het Honig Breethuis

PS Heeft u kaarten besteld voor een van onze activiteiten en een bevestiging ontvangen, dan is nogmaals reserveren niet nodig.

Historische wandeling

Zondag 8 april 2018 | 13.30 uur

 

Zondagommetje door Zaandijk 

Op zondagmiddag 8 april 2018 kunt u vanuit het Honig Breethuis onder leiding van een gids een ommetje maken langs een deel van het Zaans cultureel erfgoed. De gids neemt u mee op een wandeling van ongeveer anderhalf uur langs en rondom de Lagedijk in Zaandijk. De start is om 13.30 uur op Lagedijk nr. 80.

Tijdens de wandeling passeert u vele prachtige koopmanshuizen met mooie gevelbekroningen, pakhuizen, een overtuin, een verrassend achterafje, een kralentuintje en het oudste houten huisje op de dijk en de monumentale Zaandijker sluis uit 1610.

Meer lezen en reserveren

Toegangsprijzen inclusief entree en een kopje thee of koffie en een versnapering: volwassene € 10,00; museumkaarthouder € 6,00; lid Honig Breethuis en 1 introducé € 6,00 p.p.; kind t/m 12 jaar gratis.

Rijkversierde gevel op de Lagedijk in Zaandijk. Fotografie Wietske van Soest.

Concert Shandiz Ensemble
Zondag 22 april | 16.00 uur

 

Iranian Folk Songs, Iranian Old Songs

In het Honig Breethuis speelt op zondag 22 april om 16.00 uur het Shandiz Ensemble. Op het programma staan 'Iranian Folk Songs, Iranian Old Songs’, twee cycli van liederen uit Iran, gearrangeerd door Hamid Tabatabaei. Het ensemble Shandiz bestaat uit Mehrnaz Salehi (zang), Imre Keblušek (cello) en Hamid Tabatabaei (fortepiano).

De Folk Songs, waarvan sommige eeuwenoud zijn, stammen uit alle windstreken van Iran Liefde, verlangen en verdriet zijn de belangrijkste thema's. De Old Songs vormen een collectie van liederen die in de periode 1900 tot 1950 populair waren in Iran. 

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is tijdig reserveren noodzakelijk.

Klik hier voor het programma en om te reserveren

Shandiz Ensemble, v.l.n.r.: Imre Keblušek (cello), Hamid Tabatabaei (fortepiano) en Mehrnaz Salehi.

Museumweek in het Honig Breethuis

 

Theedrinken aan de Zaan

Van 9 t/m 15 april 2018 is het Nationale Museumweek. Tal van musea tonen hun pronkstukken en ontplooien bijzondere activiteiten. In Zaandijk staat aan de Lagedijk het monumentale Honig Breethuis. Het bood vroeger onderdak aan de papiermakersfamilies Honig en Breet en is nu museum. Tijdens de Museumweek krijgen bezoekers een kopje koffie of thee aangeboden in de stijlvolle Zaankamer die uitziet op de Zaan en de Zaanse Schans. En als u toch in het museum bent, bekijk dan meteen de overzichtsexpositie Passies in steen, beeldhouwwerken van Henk Philippona.

Tijdens de Museumweek is het Honig Breethuis geopend op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor toegangsprijzen en bereikbaarheid klik op:

Plan uw bezoek

De Zaankamer met uitzicht op de Zaan en Zaanse Schans. Fotografie: Anjo Kan.

Bestuursleden gezocht

 

Bestuursvacatures 

Het bestuur van de Vereniging Jacob Honig Jansz. Jr. zoekt nieuwe bestuursleden, die op basis van de statuten het beleid kunnen ontwikkelen en implementeren. Het bestuur geeft leiding aan een groep van toegewijde vrijwilligers met hart voor het Honig Breethuis en de Zaanlandse Oudheidkundige Verzameling. Tot de bestuursfuncties die reeds vacant zijn of in de loop van 2018 vrijkomen, behoren die van: 

• Voorzitter

• Penningmeester

• Bestuurslid pr-zaken

• Bestuurslid museumpand

• Bestuurslid collectiezaken        

De bestuursleden pr-zaken, museumpand en collectiezaken geven elk actief leiding aan een kleine werkgroep. Op verzoek verstrekken wij nadere informatie over het takenpakket en de specifieke eisen per bestuursfunctie. Alle bestuursfuncties zijn onbezoldigd. Aspirant-bestuursleden worden door het zittende bestuur voorgedragen aan de algemene ledenverdagering. Belangstellenden worden uitgenodigd zich te melden bij het secretariaat via info@honigbreethuis.nl.