Voetveer Zaandijk/Zaanse Schans

IMG_1689

2 juli 2019 – Sinds een aantal jaren zijn het karakteristieke dorp Zaandijk en de Zaanse Schans, behalve door de Julianabrug, verbonden met het voetveer Zaandijk, een aantrekkelijk alternatief om de Zaan over te steken.

Het veerpontje vaart dagelijks vanaf begin mei t/m eind september van 10.00 tot 17.00 uur tussen de beide Zaanoevers. Dit geeft u de gelegenheid om een uniek rondje Zaanse Schans te lopen in plaats van bij molen De Bonte Hen terug te keren. Tevens is dit een uitgelezen kans om de ‘andere Zaanse Schans’ aan de overzijde van de Zaan te ontdekken: de monumentale huizen aan de Lagedijk in Zaandijk.

Op Lagedijk nr. 80 vindt u het museum Honig Breethuis, waarin drie generaties papierfabrikanten woonden en werkten. In verband met de veerdienst heeft het Honig Breethuis van 1 juni t/m 31 augustus verruimde openingstijden. Zo kunt u tijdens uw rondje Zaanse Schans-Zaandijk ook ‘s morgens een bezoek brengen aan het museum. U bent bij ons van harte welkom op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 september zijn we geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.