Nieuwe bestuursleden

Willem Uppink, Portret van een voornaam gezin, 1798. Foto Arjen Gaarenstroom
Willem Uppink, Portret van een voornaam gezin, 1798. Foto Arjen Gaarenstroom

In de afgelopen jaarvergadering van de vereniging zijn drie nieuwe bestuursleden voorgesteld en aangenomen.

Pier van Leeuwen is een oude bekende, want hij is al sinds 1999 betrokken bij het huis. Hij verzorgde de inrichting en de verhaallijn van het Honig Breethuis. Zelfs de naam komt uit zijn koker. Pier was tot voor kort adviseur van het bestuur en treedt nu toe als bestuurslid Pand en Presentatie. Hij houdt zich bezig met de tentoonstellingen in het huis. Daarnaast is Pier conservator in Museum Zaanse Tijd op de Zaanse Schans.

Hester Wandel is ook een oude bekende: zij was betrokken bij de inrichting van het Zaans Museum in 1998, en was van 2002 tot 2020 conservator. In 2021 inventariseerde Hester het archief van de vereniging bij het Gemeentearchief Zaanstad. Momenteel houdt ze zich bezig met podcasten onder de naam Het atelier van…, waarin ze kunstenaarsateliers bezoekt. Voor het Honig Breethuis verzorgt Hester de social media, waarbij ze haar kennis van de collectie kan inzetten om meer bezoekers te trekken.

Sonja Babaubun zal binnen het bestuur het secretariaat gaan beheren. Sonja woont op de Zaanse Schans en is dus onze overbuurvrouw. Ze zat net als Pier en Hester jarenlang in de Historische Commissie van de Zaanse Schans. Nu zet ze haar kennis van de Zaanstreek en haar organisatietalent in voor het Honig Breethuis. Sonja werkt bij de universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

Voor meer informatie over het bestuur zie: organisatie